2010. július 28., szerda

Debrecen vs. Basel

Hamarosan kezdődik a Loki Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör mérkőzése, amelyet a nehéz svájci FC Basel ellen vív majd. Nagyon ráfér a csapatra szurkolás, hiszen azthiszem elmondhatjuk, hogy a Basel jóval erősebb csapatnak mondható, mint a Loki, s ahogy Herczeg András elmondta, a svájciak a favoritok.

A Basel sikerei:
13x-oros Svájci Bajnok
10x-eres Svájci kupagyőztes
1x-eres Svájci ligakupagyőztes

Ezek mellett, 74-ben negyeddöntőig jutottak a BL-ben, 2006-ban szintén negyeddöntőig jutottak az Uefa kupában, tavaly viszont már az 1. csoportkörben kiestek az Európa ligából.

A jelenlegi csapatban nem egy és nem két nagy nevű játékos is szerepel.

Marco Streller, a 29 éves magas csatár nagyon jó mutatókkal rendelkezik, 75 mérkőzésen 39 gólt szerzett 2007 óta. Ő járt már németországban is, a Stuttgart játékosa ként.
Alexander Frei, a svájci csatár a nemzet hőse, 31 évesen 77x volt már válogatott, ő is járt már németországban a Dortmund játékosaként, de játszott már franciországban is. 1 év alatt 21 meccsen 19 gólt lőtt a Basel-ben.
Scott Chipperfield, a bárhol bevethető veterán 34 éves ausztrál, aki 2001 óta a Basel híve, valószínűleg innen is fog visszavonulni.

A kezdőcsapatok:
BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
DEBRECENI VSC–FC BASEL (svájci)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 20.00. Vezeti: César Muniz Fernández (spanyol)
DEBRECEN: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Fodor – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Yannick – Rezes, Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András
Cserék: Malinauskas (kapus), Simac, Ramos, Dombi, Farkas B., Bódi., Kulcsár T.
BASEL: Costanzo – Inkoom, D. Abraham, Cagdas, Safari – Shaqiri, Huggel, Cabral, Stocker – Frei, Zoua. Vezetőedző: Thorsten Fink
Cserék: Sommer (kapus), Almerares, Kusunga, Ferati, Tembo, Zanni, G. Xhaka

Forrás: Nso.hu

Véleményem szerint már most elérkezett oda a Loki, ahol kifog pottyanni a BL-ből, s idén csak álom marad a főtábla. Tavaly óta gyengült a csapat, ez vitathatatlan, s tavaly a sorsolás is szerencsésebb volt.
Mindenesetre, Hajrá Loki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése