2010. szeptember 1., szerda

A Premier League új szabályzata

Amit az új szabályról tudni kell
   
http://mrsport.freeblog.hu/files/premierleague.gif
Miután kedd éjszaka lezárult az átigazolási idõszak, a Premier League-ben szereplõ kluboknak el kell dönteniük, hogy bõ játékos állományukból, mely huszonöt labdarúgót nevezik az idei bajnokságra.

Ez a szabálymódosítás már égetõ fontosságú volt a szigetországban, mivel nagyon sok a légiós, s noha remek az angol foci a válogatott mégsem ér el sikereket, azonban ennek most vége, legalábbis ezt várják a vezetõk.

Az új szabálynak hála, a Premier League húsz klubja rá lesz kényszerítve arra, hogy fiatal, hazai játékosokat szerepeltessen, ezzel elõsegítve az utánpótlást.

Ez a módosítás egy összetett szabály, melyet a MirrorFootball tíz pontja próbál mindenki számára érthetõvé tenni és ennek lefordításával mi is segítünk titeket, hogy könnyen értelmezhetõ legyen ez a elõírás. Íme a tíz pont:

1. Minden Premier League-ben szereplõ klub, ma (szeptember 1.) , magyar idõ szerint délután hat óráig köteles közzé tenni azt a listát, melyen a 25 fõs keretük névsora szerepel az új idényre.

2. Minden listán legalább nyolc saját nevelésû játékosnak kell szerepelnie.

3. A saját nevelésû játékosoknak nem kell feltétlenül angol állampolgársággal rendelkezniük. A szabály ezen pontja idézve: "Azon labdarúgó minõsül saját nevelésû játékosnak, aki legalább három évet igazolt sportolóként eltöltött az angol vagy a walesi bajnokságban mielõtt betöltötte volna 21. életévét." Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Arsenal középpályása Cesc Fabregas is saját nevelésû játékosnak minõsül, mivel már tizenhat éves kora óta az Ágyúsok alkalmazásában áll.

4. Az adott 25 fõs lista mellett a klubok korlátlan számban játszhatnak olyan játékosokat, akik nem szerepelnek a keretben, de még csak 21 évesek, illetve annál fiatalabbak. Erre jó példa a Manchester City 22,5 millió fontos új szerzeménye, Mario Balotelli, aki csak húsz éves, ezért akkor is játszhat majd a bajnokságban, ha nem kerül fel az Égszínkékek huszonötös listájára. A szabály idézve: "Azon játékost nem köteles a klub feltenni a huszonöt fõs listára, aki 1989. január 1-én vagy azután született."

5. A klubok a szezon alatt csupán egyszer változtathatnak a listán, amikor megkezdõdik a téli átigazolási idõszak, azaz januárban. Indokolt esetben, amennyiben a Premier League vezetõsége engedélyezi, lehet módosítani, például, ha több kapus is megsérült a listáról.

6. Amikor kinyitja kapuit a téli átigazolási hónap a csapatok korlátlan számban változtatnak a listán, akár mind a huszonöt fõt lecserélhetik.

7. Ha egy játékos nincs nevezve a huszonötös listára, annak ellenére pályára léphet a Liga és az Fa kupában, valamint az Európa és a Bajnokok Ligájában is.

8. Ha egy játékos a szezonközben kölcsön kerül a huszonötös listáról, új labdarúgót nem nevezhet helyére a klub, meg kell várni míg lejár a kölcsönszerzõdés és visszatér a labdarúgó.

9. Ha egy csapatnak nincs meg a huszonöt játékos, akiket nevezni lehetne, a szezon közben szabadon, ingyen igazolható labdarúgókkal úgymond feltölthetik a keretet, majd ha elérik a kellõ létszámot hivatalosan is nevezik a keretet.

10. Ha egy klub nem rendelkezik legalább nyolc saját nevelésû játékossal, abban az esetben csökkentett keretszámmal kénytelen neki vágni a bajnokság 2010/11-es kiírásának.

Forrás: Chelseafanatics.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése