2010. szeptember 1., szerda

2010-es Nyári átigazolási szezon (Football Transfers 2010)

Nos, eljött ez a nap is, a mai napon ugyanis lezárult az átigazolási szezon, bár még folyik 1-2 tárgyalás, és délutánra derülhetnek ki csendben futott átigazolások, de a lényegi kérdések már eldőltek.

Nézzük tehát, hogy melyik liga költekezett a legjobb, mely csapatokból távozott a legtöbb játékos, és kiért adták idén nyáron a legtöbb pénzt.

http://images.icnetwork.co.uk/upl/birmmail/sep2009/2/2/james-milner-805617267.jpgAnglia: Kétség sem fér hozzá, a Manchester City költötte a legtöbb pénzt angliában, nem a City az a csapat amelyik a legtöbb játékos igazolta, mégis ők költöttek legtöbbet. Ez pedig azért van, mert ők igazolták a legnagyobb neveket, úgy mint David Silva, Yaya Touré, Mario Balotelli, vagy James Milner, de megvették még Jerome Boateng-et, és Aleksander Kolarovot is. A városi riválisuk, a Manchester United nagyon halk volt idén nyáron. A Vörös Ördögök mindössze 3 játékost igazoltak, aki Chris Smalling, Javier Hernandez és Bebé. Fiatal játékosokról tehetségekről van szó, bár az utóbbi játékosnál ez is kérdéses, hiszen Bebé-t mégcsak játszani se látta Ferguson, és eddig még a tartalékos csapatba sem került be. A Chelsea viszont nem vett zsákbamacskát, ők Ramires-t, Yossi Benayoun-t igazolták élvonalból, és egy másik fiatal játékost, Tomas Kalas-t, aki 17 éves kora ellenére 5 millió fontba került a Kékeknek. A Chelsea-ből azonban távoztak nagy nevek is, úgy mint Ballack, Deco, Joe Cole, Belletti, és a védelem egyik alappillére, Ricardo Carvalho. Arséne Wenger is próbálta erősíteni az Agyúsok alakulatát, s mondhatni, nem is sikerült rosszul. A francia bajnokságból érkezett Marouane Chamakh, és Laurent Koscielny, valamint a Sevilla csapatából Sebastien Squillaci. Ám talán Wenger számára a legfontosabb mégis az volt a nyáron, hogy megtartsa Fabregas-t, ami sikerült is, annak ellenére, hogy a Barcelona mindent megtett annak érdekében hogy visszacsábítsák Spanyolországba, néhol még undorító módon is. Az Arsenal-al ellentétben a Liverpool-nak nem sikerült megtartania Mascherano-t, akit sokáig az Inter üldözött, ám végül Barcelona-ban kötött ki. Az ő pótlására érkezett Christian Poulsen, Raul Meireles, és az utolsó napokban Paul Konhcesky. Pár kisebb angol csapatnak is voltak jó fogásai, mint például a Sunderland-nek Asamoah Gyan-al, a Fulham-nek Moussa Dembélé-vel, s ha minden igaz, Rafael Van Der Vaart is a Tottenham-be tart.

http://m.blog.hu/ol/olaszfootball/image/ibra-milan%20meze.pngOlaszország: "Tésztaföldön" az AC Milan volt a befutó. Az utolsó napokban olyan neveket sikerült megszerezniük mint Robinho, Ibrahimovic, vagy Kevin Prince Boateng. A Juventus inkább a mennyiségre törekedett, ők kölcsönvették Aquilani-t, Fabio Quagliarella-t, Armand Traoré-t, Simeone Pepe-t, és Marco Motta-t. Rajtuk kívül véglegesen megszerezték Milos Krasic-ot, és Leonardo Bonucci-t. Az Inter elég csendes volt idén, végre megérkezett hozzájuk Coutinho, és visszaszerezték Jonathan Biabany-t. A Roma viszont nagy erősítesek eszközölt, hozzájuk igazolt Nicolas Burdisso, Marco Borriello, s visszatér olaszországba hozzájuk Adriano. Egy másik nagy költekező a Genoa volt, boldogok lehetnek, hiszen mindenképpen erősödést könyvelhettek el, ez pedig Miguel Veloso, Rafinha, Luca Toni, Franco Zuculini, és Kakha Kaladze szerződtetésének kaladzének köszönhető. 

http://dprtclick.files.wordpress.com/2010/05/david-villa.jpgSpanyolország: Spanyolhon-ban a legnagyobb durranásokat a Barca végezte, hiszen megszerezték David Villa-t, és a már említett Javier Mascherano-t, mellettük pedig Adriano-t a Sevilla-ból. Természetesen a Real Madrid sem maradt halk idén nyáron sem, hozzájuk Sami Khedira, Mesut Özil, Pedro Leon, Sergio Canales, Angel Di Maria és Ricardo Carvalho érkezett. A szomszéd, az Atletico Madrid csak egy nagyobb igazolást mondhat magáénak, mégpedig Filipe-t, mellette Fran Mérida, és Diego Godin érkezett még, bár számukra talán az volt a legfontosabb hogy Agüero-t megpróbálják marasztalni, ami tökéletesen sikerült is. A Valencia csapata szinte félig átalakult, hiszen távozott két meghatározó játékos, Villa és Silva, mellettük a védelemből Alexis és Marchena is. Az értük befolyó összegből érkezett Sofiane Feghouli, Mehmet Topaz, Roberto Soldado, Tino Costa és Ricardo Costa. Az újonc Hercules büszkélkedhet még nagyobb igazolásokkal, hozzájuk igazolt David Trezeguet, Nelson Valdez, és kölcsönbe érkezett Royston Drenthe.

Németország: később...

Franciaország: később...



Legtöbbet költekező csapat:
1. €146m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Manchester City
2. €81m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Real Madrid
3. €72m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Barcelona
5. €50m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ITA.gif Juventus
4. €48m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/RUS.gif Zenit St. Petersburg


A 2010-es Nyári szezon legnagyobb igazolásai összeg szerint:
1. €40m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif David Villa (http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Valencia - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Barcelona)
2. €32m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif David Silva (http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Valencia - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Man City)
3. €30m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif James Milner (http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Aston Villa - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Man City)*
4. €28m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ITA.gif Mario Balotelli (http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ITA.gif Inter - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Man City)
5. €25m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ARG.gif Angel di Maria (http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/POR.gif Benfica - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Real Madrid)


A 2010-es Nyári szezon legjobban kereső csapatai:
1. €84m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Valencia
2.
€53m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ITA.gif Inter
3.
€50m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/POR.gif Benfica
4.
€45m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ESP.gif Barcelona
5.
€38m - http://www.goal.com/web/goal/current/images/flags/three-letter-code/ENG.gif Liverpool
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése